2 Dakika Kural için Yangın Kapısı

Wiki Article

Eğer bir kapının yangına dayanıklılık dair bir belgesi yoksa bu durumda bu baplar umumi olarak acil çıkış kapısı adına yapı mevki aralarındaki merdiven intikallerinde kullanılmaktadır. Bu tip baplar görünüm olarak yangın kapısı ile aynı olsa da özellikleri genel olarak farklıdır. Tercihe nazaran içbünyesı ve kullanılan sac sözınlığı standarttan elan rafine kullanılarak maliyet düşürülmekte ve yangın kapısının fiyatı henüz buna rabıtlı olarak daha ehven olmaktadır.

3-) Yangın merdiveni kapılarının birbirinden oldukça uzak olması gerekmektedir. Yağmurlama sistemi yoksuz binada yangın merdivenleri arasındaki aralık diyagonal mesafenin nimsından, yağmurlama sistemi mevcut binalarda ise diyagonal mesafenin 3de 1’inden az olmamalıdır.

İlerleyen zamanda ise her insanın mutabık kaldığı özellikler akseptans edilmiştir. Umumi olarak yangın merdivenlerinin özellikleri hordaki şekilde sıralanabilir:

Yangın kabilinden müstacel durumlarda dâhilen rahat bir dokunuşla açılabilen Yangın Kapısı Kilidi olağan durumlarda bapnın açılmasını önleyici özellikte üretilmektedir. Yangın merdivenlerine ulaşıma müşkül sıfır bu kilitler yalnızca yangının negatif etkilerini kucakeriye hapseder.

Yangın Kapısı Tatbikat Amacı Yangın baplarının üretim amacı benibeşer katkısızlığını koruyup yangın ve tütün gaz yağıının etkilerinden izole etmektir. Yangın kapısı insanların kaçışlarını emniyetli bir şekilde yapmalarına yardımcı evet.

Yangın kapıları, yangınla uğraş ekiplerinin müdahale etmesine ve yangının arama şeşna allıkınmasına yardımcı olurken, aynı zamanda binadaki insanoğluın emniyetli bir şekilde tahliye edilmesine olanak teşhisr.

Kolay açılmalıdır. Kapının kilitli olmaması yahut kilitli olsa de vahit hareketle açılabilmesi gerekir. Kapının üzerinde panik pas yahut benzeri bir sistem bulunmalıdır.

Merdivenin kapısının hariçya dosdoğru açılması gerekir. Kaldırıma esaslı açılarak olası bir yangın yerinde insanoğluın kaçmasını sağlar.

Yangın simultane insanların güvenli bir şekilde boşaltma edilmesi bağırsakin yangın bapsı son kademe ciddi bir öneme sahiptir.

 ve montajıyla cenkan tüm firmalar ile bizim fiyatlarımızı içinlaştırabilirsiniz. Yangın bapsı modellerimizin özelliklerini inceleyerek muadili bapların özellikleriyle zıtlaştırabilir ve fiyatlarını mukayese edebilirsiniz.

Yangın Bapları ısı ve duman sızdırmadığı dâhilin insanların dumandan zehirlenmesine mahzur olan ivedili konum kapı modeli olarak bilinmekte, Yangın Yönetmeliği kapsamında neredeyse yekpare cıvıl cıvıl olan binalarda kullanılması mecburi kılınmaktadır.

Bu sayede insanoğluın emin bir şekilde binayı bırakma etmesine yahut yangınla savaşım ekiplerinin çtuzakışmasına imkân katkısızlar. Yangın bapları genellikle kendiliğinden olarak kapanan ve panik barı üzere ivedili durumlarda kolay açılabilen özelliklere sahiptir. Böylece yangın esnasında insanoğluın hızlı bir şekilde kaçmasına yardımcı olurlar.

Yangın kapıları yararlanma sahaına bakarak, rengine nazaran ya da modeline gereğince çeşitli sınıflandırmalara yayımcı tutulurlar. Çok sık kullanılan paradigma sınıflandırması bayağıdaki gibidir

yangın kapısı Bu doğrultuda devlet de iş veren mühendisler aracılığıyla belirlenen yangın yönetmeliğine yarar bir şekilde yangın Merdiveni kapısı üretilmelidir.

Report this wiki page